Piept de pui in aluat din: piept de pui, ulei, usturoi, salvie, parmezan, faina. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 lingură de ulei 6 căţei de usturoi 20 frunze de salvie 50 g parmezan faina Mod de preparare: Se taie 2 bucăţi piept de pui în două, pe lat, apoi se întind între două […]
Aluat dospit – usor de preparat
PrinteazaAluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei.
Ingrediente:
- 400 g faina
- 30 g drojdie
- 1 lingura zahar
- 1/4 litru apa calduta
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare :
Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.
Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici.
Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.
Se icalzeste cuptorul la 220 C.
Se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici).
Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust.
Se lasa in cuptor 20-25 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpe de pui in aluat cu ciuperci
Pulpe de pui in aluat cu ciuperci din: pulpe de pui, usturoi, ciuperci, vin, ulei, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 8 căţei de usturoi sare şi piper ulei 500 g ciuperci champignon 1 ceapă ardei piper ulei 100 ml vin alb 1 pachet aluat de foitaj congelat 1 ou […]
Pofta buna!