Prajitura fina

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte, unt, cacao si ciocolata.

Ingrediente foi:Prajitura fina

  • 1/2 kg făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 160 g untură sau margarină
  • 2-3 linguri smântână

Ingrediente cremă:

  • 1 foaie coaptă
  • 1 esenţă de rom
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri marmeladă
  • 100 g stafide
  • 1 ceaşcă lapte
  • 160 g unt
  • 2-3 linguri cacao

Ingrediente glazură:

  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 50 g ciocolată

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt, găl­benuşurile, zahărul, margarina şi smântână până obţii un aluat elastic, îl împărţi în 3 părţi şi coci 3 foi pe dosul tăvii, câte 10 minute fiecare. In acest timp pregăteşti crema.

După ce s-a copt şi s-a răcit, sfărâmi o foaie şi torni laptele călduţ. O laşi să se înmoaie, apoi adaugi zahărul, marmelada, stafidele, şi cacaua. Pui şi untul frecat spuma şi omogenizezi crema. Intinzi crema între cele două foi şi pregăteşti glazura.

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare pe baie de aburi până obţii o spumă lucioasă. întinzi glazura peste prăjitură, razi ciocolata şi o dai la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajituri delicioase
  • prajituri de post delicioase
  • prajitura fina
  • prajituri delicioase de casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.