Prajitura fina
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte, unt, cacao si ciocolata.
- 1/2 kg făină
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de copt
- 150 g zahăr
- 160 g untură sau margarină
- 2-3 linguri smântână
Ingrediente cremă:
- 1 foaie coaptă
- 1 esenţă de rom
- 150 g zahăr
- 2 linguri marmeladă
- 100 g stafide
- 1 ceaşcă lapte
- 160 g unt
- 2-3 linguri cacao
Ingrediente glazură:
- 3 albuşuri
- 200 g zahăr
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt, gălbenuşurile, zahărul, margarina şi smântână până obţii un aluat elastic, îl împărţi în 3 părţi şi coci 3 foi pe dosul tăvii, câte 10 minute fiecare. In acest timp pregăteşti crema.
După ce s-a copt şi s-a răcit, sfărâmi o foaie şi torni laptele călduţ. O laşi să se înmoaie, apoi adaugi zahărul, marmelada, stafidele, şi cacaua. Pui şi untul frecat spuma şi omogenizezi crema. Intinzi crema între cele două foi şi pregăteşti glazura.
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare pe baie de aburi până obţii o spumă lucioasă. întinzi glazura peste prăjitură, razi ciocolata şi o dai la rece până a doua zi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri delicioase
- prajituri de post delicioase
- prajitura fina
- prajituri delicioase de casa