Pleurotus cu vin si smantana
Printeaza
O reteta delicioasa de pleurotus, vin alb, smantana, ulei, ceapa verde, rosii, patrunjel, sare si piper.
- 1/2 kg pleurotus
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar ulei
- 10 cepe verzi
- 2 roşii
- 2-3 linguri smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei împreună cu ciupercile. Le pui capac şi laşi să se înmoaie în zeama lor, pe foc mic.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai felii, le adaugi peste ciuperci împreună cu pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Torni apoi vinul şi fierbi mâncarea la cuptor încă 15-20 de minute. La final adaugi smântână şi potriveşti de sare. Le aduci presărate cu pătrunjel.
Pofta buna!