Crema de branza cu miere si mar din: branza, miere, mar. Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 lingură cu miere 1 măr bine copt Mod de preparare: Omogenizaţi brânza cu o lingură de lemn, adăugaţi mierea şi serviţi decorată cu felii de măr crud. Pofta buna! Poate te intereseaza si: Crema […]
Liptauer
PrinteazaLiptauer este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca se numeste bryndza.
Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza quark. De una singura, aceasta branza nu are cine stie ce aroma, dar fara ea Liptauer nu ar fi la fel de savuros.
Asadar, branza proaspata se amesteca cu unt, formand o pasta groasa, apoi se asezoneaza cu boia de ardei, seminte de chimen, mustar si arpagic.
Un Liptauer cu un gust mai pronuntat se poate obtine daca se adauga si niste file de ansoa, putina ceapa tocata si cateva capere.
Pasta obtinuta se unge pe felii subtiri de paine integrals de graui, prajita in prealabil, dar se poate servi si ca sos.
In Slovacia, de unde provine, pesemne, aceasta crema se foloseste deseori si pentru a umple cu ea ardei rosii.
Aceasta mancare a fost, probabil, preparata intaia oara de pastorii din tinutul Liptov, in Muntii Tatra.
Intr-o forma mai primitiva de servire, branza era asezata pe o farfurie si servita cu diversie ingredientele aromatice.
Sub denumirea Liptauer, acest fel de mancare s-a raspandit in regiunile invecinate din partea centrala a Europei, inclusiv in Ungaria si Austria.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Crema de branza cu miere si mar
Crema de branza cu gogosar
Crema de branza cu gogosar din: branza de vaci, smantana, ulei, lapte, marar, ceapa, gogosar, sare. Ingrediente: 1 kg brânza proaspătă de vaci 1 cană cu smântână 1/2 cană cu ulei de floarea-soarelui 1 cană cu lapte 1 legătură de mărar 1 ceapă roşie 1 gogoşar roşu sare Mod de preparare: Pune brânza într-un […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- liptauer
- branza liptauer