Limba cu sos de smantana din: limba, smantana, unt, faina, ceapa, marar. Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de […]
Limba cu maioneza
PrinteazaLimba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper.
Ingredinte:
- 2 buc. limba de porc
- 6-8 buc. castraveciori murati
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 2 linguri de mustar iute pentru maioneza
- sare
- piper
Mod de preparare
Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in cubulete mici de cca. 3-4 mm.
Se taie si castravetii murati in cubulete de aceeasi marime si se lasa la scurs.
Se prepara o maioneza din doua galbenusuri, ulei si o lingurita din mustar ca sa nu se taie.
Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa se dilueaza cu doua linguri de zeama de lamaie.
Avind grija ca toate ingredientele sa fie bine scurse, se amesteca, se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Daca limba si muraturile nu sunt bine scurse, pe fundul castronului se va aduna zeama.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Limba cu sos remoulade
Limba cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită sau de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar […]
Pofta buna!