Tocanita de peste cu legume din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 l lapte 4 linguri ulei de măsline 1,5 kg cartofi 50 g unt sare piper măsline negre Pentru maioneza: 2 gălbenuşuri 400 ml […]
Reteta zilei: Irish stew
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper.
Ingrediente:
- 400 gr muşchiuleţ de miel
- 200 gr pastrama de oaie
- 200 gr morcovi
- 200 gr cartofi
- 50 ml ulei
- 2 crenguţe de cimbru
- 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Muşchiuleţii de oaie se taie în 3 pe lungime, lăsând carnea prinsă la un capăt, şi se împletesc.
Muşchiuleţii împletiţi se pun într-o tavă, se condimentează cu piper şi baza pentru mâncăruri, se stropesc cu puţin ulei şi se coc circa 15 minute la 18o°C.
Pastrama se taie în felii subţiri şi se frige într-o tigaie fără ulei.
Cartofii şi morcovii se curăţă, se feliază, apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu restul de ulei.
Legumele călite şi apoi muşchiuleţii se pun peste pastramă şi se înăbuşă circa 40 de minute, punând din când în când puţină apă.
Se serveşte fierbinte, ornat cu frunze de cimbru.
Pentru acest preparat trebuie folosită o pastramă mai grasă, care trebuie friptă până ce grăsimea este topită.
In acest caz legumele trebuie puse fără ulei peste pastramă.
Irish stew
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Tocanita de naut si praz
Tocanita de naut si praz din: naut, praz, ceapa, telina, smantana, ulei, ardei, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut 3 foi de dafin 1 legătură praz 2 cepe tocate 2 linguri ulei 1 lingură boia 500 ml fiertură de legume 100 g smântână vegetală zeama de la 1 lămâie 1 ardei iute sare piper […]
Pofta buna!