Cremă de vanilie cu cireşe
PrinteazaCremă de vanilie cu cireşe
- 800 g cireşe
- 300 g brânză de vaci
- 200 ml frişca
- 100 g zahăr tos
- două linguri de miere
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o lingură de lichior de lămâie
- o lingură de esenţă de vanilie
- 200 g fulgi de porumb în ciocolată
- 100 ml vin roşu
- o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
- un vârf de cuţit cu pudră de anason
Mod de preparare:
Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute. Cireşele se spală, se opresc câteva pentru decor, iar la restul se scot sâmburii.
Se pun într-o oală, se adaugă zahărul tos, vinul şi pudra de scorţişoară. Se fierb până când cireşele s-au înmuiat, se scot din sirop şi se pun într-o strecurătoare. Brânza de vaci se amestecă bine cu pudra de anason, zahărul vanilinat, mierea şi lichiorul de lămâie.
Se adaugă esenţa de vanilie, frişca răcită, se amestecă şi se introduce la rece pentru 20 de minute. Se toarnă puţină cremă în cupe, se presară cireşele scurse, iar peste brânză se pun fulgii de porumb şi restul de cireşe oprite pentru decor.
Siropul rămas de la cireşe se poate folosi pentru a prepara o băutură gustoasă şi răcoritoare.
Pofta buna!