Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță votcă 1/2 kg carne tocata 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata 6 linguri lapte 1 linguriță pătrunjel tocat ulei de avocado […]
Pateuri cu carne de vitel
PrinteazaPateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana
- 1 kg carne de vitel
- 2 cepe
- sare
- piper
- ou
- 300 g faina
- 200 g unt
- 3 galbenusuri
- 3 linguri vin alb
- 1 lingura otet sau zeama de lamaie
- 3 linguri smantana
Mod de preparare:
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe margine cu albus sau apa, la mijloc se asaza cite o nuca din carne preparata.
Deasupra se asaza al doilea rotund, apasindu-se putin pe margine ca sa lipeasca intre ele.
Se ung cu ou si se dau la foc iute.
Se servesc fierbinti.
Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata felii odata cu carnea de vitel taiata bucati.
Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade.
Se trece prin masina, dupa ce a fost foarte bine patrunsa carnea, se amesteca apoi cu ou sare si piper.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Reteta zilei: Pateuri cu carne
Pateuri cu carne de caprioara
Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]
Pateuri cu carne si cartof
Pateuri cu carne si cartof din: lapte călduţ, zahăr, drojdie, făină, sare, unt topit, ouă, chimen, sare, ceapă, ulei, carne tocată (de vită sau mixtă, cu porc), cartof, piper. Ingrediente: 90 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 20 g drojdie 200 g făină 1 linguriţă sare 100 g unt topit 2 ouă chimen şi sare de presărat Pentru umplutură: 1 ceapă mare 1 lingură ulei […]
Pofta buna!