Miel în Crustă de Sare și Rozmarin din: carne de miel, sare, albusuri, rozmarin, piper, coaja de lamaie, ulei. Această metodă de preparare transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară de neuitat, perfectă pentru sărbătorile speciale sau pentru un weekend în familie. Reteta Miel în Crustă de Sare și Rozmarin Ingrediente: 1 kg carne de […]
Reteta zilei: Miel Printaniere
PrinteazaMielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână.
O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 gr pulpă de miel
- 200 gr cartofi
- 100 gr ceapă
- 100 gr morcovi
- 100 gr fasole păstăi
- 100 gr mazăre congelată
- 100 gr smântână
- 50 gr unt
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 2 crenguţe de cimbru
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie în sferturi, se căleşte în untul amestecat cu ulei, iar după ce s-a înmuiat, se scoate separat.
Pulpa de miel se curăţă de pieliţe şi se taie în cubuleţe, se pune la prăjit în locul cepei, se adaugă o crenguţă de cimbru, iar după ce s-a rumenit, se adaugă şi vinul.
După ce sosul s-a redus la jumătate, se adaugă rondele de morcovi şi cubuleţe de cartofi şi se continuă înăbuşirea circa io minute.
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă păstăile de fasole şi mazărea congelată, se condimentează cu sare şi piper, iar când totul este gata, se adaugă smântână pe deasupra şi se ornează cu cimbru.
Pentru o mâncare mai săţioasă şi mai consistentă, pulpa de miel se poate înlocui cu bucăţi de coaste mai împănate.
Miel Printaniere
Poftă bună!
Miel în Crustă de Sare și Rozmarin
Stufat de Miel cu Ierburi Aromatice
Arata foarte bine