Piftie de porc – racituri gustoase

Printeaza

Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare.  Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi.

retete

Ingrediente:

  • 1 kg picioare sau cap de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  •  1 telina
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 catei de usturoi (facultativ)
  • sare

 

Mod de preparare

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul.

Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii.

Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet.

Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul.

Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita.

Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase.

Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii.

Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne.

Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita.

Se pune la rece sa se inchege. Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Piftie din carne de porc

Piftie de porc cu legume

Piftie de porc Speli şi cureţi bine carnea şi o pui în apă rece cu sare. Apoi o laşi la fiert şi aduni spuma des. Când zeama începe să se limpezească, iar oasele şi carnea sunt aproape fierte, adaugi un morcov, un păstârnac, o ţelină şi o foaie-două de dafin. Fierbi la foc domol până […]

 

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Piftie de porc cu usturoi si ceapa Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă   Mod de preparare: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se […]

 

Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Piftie din carne afumata de porc

Piftie din carne afumata de porc Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea şi se opăreşte, apoi se pune la fiert. După ce curăţăm spuma adăugăm […]

 

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc

O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi   Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.