Sarmalute murate
PrinteazaO reteta simpla de sarmalute murate din: ceapa, ardei gras, morcovi, varza, cimbru, marar, boabe de mustar, boabe de piper, sare neiodata si aspirine sau conservant.
- 3-4 verze zise „de foi” (nu foarte îndesate)
- 6-8 cepe
- câţva castraveţi verzi
- 2-3 ardei graşi
- 2-3 morcovi
- cimbru
- mărar
- boabe de muştar
- boabe de piper
pentru soluţia salină:
- apă
- sare neiodată (2 linguri rase la fiecare litru de apă)
facultativ:
- aspirine sau conservant.
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapa, castraveţii, ardeii, morcovii, se amestecă, se presară sare şi se lasă aşa până a doua zi. După aceea se stoarce bine.
Sărmăluţele murate se prepară numai cu varză de toamnă. Se curăţă şi se lasă puţin în apă clocotită, ca să se desfacă mai uşor foile (dar nu prea mult, pentru că altfel se înmoaie înainte de a o mura). Când s-a înmuiat puţin, se scoate, i se taie cotorul şi se desfac foile.
Compoziţia pregătită cu o zi înainte se foloseşte pentru a umple frunzele de varză. Sărmăluţele se aşaza în borcan de sticlă. Deasupra se presară cimbru, mărar, boabe de muştar şi boabe de piper. Pe urmă se umple borcanul cu saramura fiartă şi se lasă la murat.
Poftă bună!