Prajitura in trei culori

Printeaza

 

 

O reteta de prajitura din: margarina, zahar pudra, ou, cacao, amoniac, faina, lamaie, lapte sPrajitura in trei culorii unt.

 

Ingrediente foaie cacao:

  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
  • 350 g – 400 g făina

Ingrediente foaie de vanilie :

  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă :

  • 5 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul, adaugi oul, cacaua, amoniacul stins şi făina şi frămânţi un aluat molcuţ pe care-l întinzi în două foi. Le coci pe rând pe dosul tăvii de aragaz, câte 10 minute fiecare.

Pregăteşti şi foaia de vanilie: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, făina şi vanilia. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc potrivit. Prepari şi crema: Amesteci făina cu laptele şi zahărul şi fierbi pe foc mic până se îngroaşă.

Dai crema deoparte, o laşi să se răcească, apoi o amesteci cu untul frecat spumă cu pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui foaia galbenă, crema rămasă şi a doua foaie maro. Laşi prăjitura la rece până a doua zi când o tai bucăţi şi o presari cu zahăr.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura in trei culori

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.