Tarte din cartofi cu spanac
Printeaza
O reteta de tarte din: cartofi, spanac, lapte, unt, faina, oua, sare, piper si cascaval.
Ingrediente :
- 4 cartofi
- 50 ml lapte
- 1 lingură unt
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- sare
- piper
Ingrediente umplutură:
- 300 g spanac
- 1 lingură făină
- 1 lingură unt
- 100 ml lapte
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piureul obţinut laptele, untul, făina, gălbenuşurile, sare şi piper după gust. La final adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci. Ungi cu unt forme de tartă, le tapetezi cu făină, pui aluatul de cartofi şi le dai la cuptor pentru 25 de minute.
Cât timp se coc tartele, speli spanacul, îl fierbi 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi îl scurgi şi îl toci. Faci un sos alb din unt, făină şi lapte pe care-l fierbi pe foc până se îngroaşă, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.
Amesteci sosul alb cu caşcavalul ras şi spanacul fiert şi tocat şi umpli tartele coapte.
Pofta buna!