Mancare de vinete cu ardei copți

Printeaza

Mancare de vinete cu ardei copți din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, suc de rosii, ulei, frunze de telina, sare, piper.

retete

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 1 kg ardei capia
  • 3 cepe
  • 1/2 căpățână de usturoi
  • 500 ml suc de roșii sau 1 kg roșii
  • 150 ml Ulei
  • 1 legătură frunze de țelină
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Coci ardeii pe foc viu, în cuptor sau pe o tablă așezată deasupra flăcării. Îi presari cu sare și îi lași într-un vas acoperit.

După ce i-ai copt pe toți, îi cureți și îi tai în fâșii subțiri.

Alegi vinete lungi, dintr-un soi cu mai puține semințe. Speli vinetele și le tai în rondele pe care le sărezi și le lași să se scurgă.

După 1 oră, le storci, le opărești și le lași din nou să se scurgă.

Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși în uleiul încins, picurând 50 ml apă fierbinte.

După ce s-a înmuiat, adaugi ardeii tăiați și fierbi legumele aproximativ 10 minute.

Torni sucul de roșii, pui vinetele scurse, usturoiul tăiat în felii, sare și piper după gust.

Le fierbi împreună până când legumele sunt pătrunse, iar la sfârșit presari frunzele de țelină tăiate mărunt.

Poți să consumi mâncărica la temperatura camerei, ca aperitiv sau ca garnitură la o friptură sau o poți conserva în borcane, pentru iarnă.

În cazul din urmă, este nevoie să sterilizezi două zile la rând mâncarea pusă în borcane de 720 ml, câte 20 și respectiv 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Mancare de vinete cu usturoi si ardei

Mancare de vinete cu usturoi si ardei 

Mancare de vinete cu usturoi si ardei din: vinete, ceapa, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ceapă 5 linguri ulei 2 ardei graşi 5 roşii 4 căţei usturoi sare piper 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri apă Mod de preparare: Speli, cureţi vinetele, le tai rondele, apoi jumătăţi, le dai cu sare şi […]

Mancare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu morcov si ardei gras

Mancare de vinete cu morcov si ardei gras din: vinete, rosii, ceaapa, morcov, ardei, patrunjel, telina, marar, usturoi, faina, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 500 g roşii 3 cepe 1 morcov 3 ardei graşi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 lingură de mă­rar 1 lingură de pătrunjel verde 1 căpătând de us­turoi 2 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.