Paine manastireasca

Printeaza

O reteta de paine manastireasca din: faina de grau, drojdie de bere, sare si apa.

Ingrediente:Paine manastireasca

  • un kg făină de grâu
  • 50 g drojdie de bere
  • o linguriţă de sare
  • apă

 

Mod de preparare:

Se desface drojdia frecând-o cu puţină sare. Se presară faină şi se lasă la loc cald, să se pornească la dospit. Când a început drojdia să facă spumă, se pune în mijlocul fainii, împreună cu sarea. Se adaugă apă, câte puţin, ca să nu se greşească proporţiile, şi se începe a se frământa.

Când aluatul este suficient de legat şi de elastic, se aşază în mijlocul coveţii sau al ligheanului, se face semnul crucii pe el, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la dospit, la loc cald. După ce aluatul a crescut sufi­cient, se rupe în două şi se modelează două pâini, care se pun în tavă şi se crestează de două ori cu cuţitul.

Se unge faţa pâinii cu puţină apă, înainte de a băga tava la cuptor. Când e aproape rumenită, se scoate, se unge din nou cu puţină apă şi sare şi se dă iarăşi la cuptor, ca să facă o crustă frumoasă şi lucioasă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.