Prajiturele aromate cu nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajiturele aromate, cu nuca din: margarina, apa, nuca macinata, zahar, faina de grau, esenta de rom, sare si zahar pudra.
Ingrediente:
- 500 g margarină
- 13 linguri de apă
- 400 g nucă măcinată
- 400 g zahăr
- 700 g făină de grâu
- o esenţă mică de rom
- zeamă de lămâie
- un praf de sare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Margarina se freacă cu zahărul, adăugându-se din când în când câte o lingură de apă, până când acesta se topeşte complet şi se formează o compoziţie alifioasă. Se adaugă nucile, zeama de lămâie şi esenţa de rom, iar după ce se omogenizează se pune laina, puţin câte puţin, până când avem un aluat elastic.
Se lasă o jumătate de oră să se odihnească, după care se întind foi groase de 1-2 cm, din care se decupează, cu un pahar sau cu diverse forme. Se presară puţină faină pe o tavă pentru copt, se aşază prăjiturelele şi se ţin 40-50 de minute, la foc potrivit. Se scot şi se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!