Piritele de spanac si omleta
Printeaza
O reteta gustoasa de piritele de spanac, omleta, oua, pesmet, marar, patrunjel, ceapa, cascaval, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 300 g spanac
- 6 ouă
- 2-3 linguri pesmet
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 2-3 linguri caşcaval
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli spanacul, îl tai şi-l căleşti cu ceapa tocată. Baţi 4 ouă cu un praf de sare şi le prăjeşti jumări (omletă) în ulei încins. Scurgi de ulei spanacul călit cu ceapă, toci amestecul (sau îl treci prin maşina de tocat) şi-l amesteci cu omleta mărunţită, mărarul şi pătrunjelul tocate, pesmetul, ouăle crude rămase, caşcavalul ras.
Potriveşti de sare şi piper şi formezi pifteluţe pe care le prăjeşti în ulei încins. Roşiile sub orice formă sunt garnitura preferată în familia mea.
Poftă bună!