Prajitura de casa cu crema de capsuni

Printeaza

 

 

O reteta gustoasa de prajitura cu crema de capsuni din: oua, zahar, faina, unt si zahar vaPrajitura de casa cu crema de capsuninilat.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 130 g zahăr
  • 160 g făină

Ingrediente cremă:

  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 200 g căpşuni
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru un blat baţi 2 albuşuri spumă cu un praf de sare, freci 2 gălbenuşuri cu 75 g zahăr, amesteci cele două compoziţii. Adaugi şi jumătate din făina, omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă (24 cm/ 19 cm) unsă cu ulei şi tapeta­tă cu făină. Coci blatul la foc potrivit 20-25 de minute. La fel, procedezi şi pentru blatul 2.

Amesteci zahărul cu 50 ml apă şi o picătură de oţet şi îl fierbi pe foc mic până se topeşte zahărul şi obţii un sirop legat. Freci untul spumă cu vanilia, îl amesteci cu siropul de zahăr răcit şi după ce s-a omogenizat încorporezi şi oul bătut.

Speli căpşunile, păstrezi câteva pentru decor, iar pe celelalte le tai mărunt şi le amesteci cu 2/3 din cremă. Umpli cele două blaturi cu crema amestecată cu căpşuni. îmbraci prăjitura cu crema rămasă şi o decorezi cu felioare de căpşuni.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu crema de capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.