Bors moldovenesc cu gaina

Printeaza

 

O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leuBors moldovenesc cu gainastean, loboda, oua, taitei, faina si sare.

Ingrediente:

  • 1 găină de curte
  • 1/2 l borş
  • 1 ceapă
  • 2 mor­covi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură lobodă
  • sare

Ingrediente tăieţei :

  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle cu făina şi cu un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic. întinzi o foaie subţire pe care o tai tăieţei subţiri şi-l laşi să se usuce. Cureţi găina, o speli şi o pui la fiert în apă cu un praf de sare şi cu ceapa întreagă curăţată, lei spuma ori de câte ori se formează.

După o oră de fiert, adaugi morcovul curăţat şi tăiat rondele şi laşi în conti­nuare să fiarbă. După ce a fiert carnea, o scoţi pe o farfurie şi adaugi în oală tăieţeii, loboda spălată şi tăiată fâşii şi celelalte verdeţuri tăiate mărunt.

Potriveşti de sare şi mai dai borşul în câteva clocote, cât să fiarbă tăieţeii. Tragi oala de pe foc şi adaugi carnea porţionată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.