Bors moldovenesc cu gaina
Printeaza
O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare.
Ingrediente:
- 1 găină de curte
- 1/2 l borş
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură lobodă
- sare
Ingrediente tăieţei :
- 2 ouă
- 300 g făină
- sare
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu făina şi cu un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic. întinzi o foaie subţire pe care o tai tăieţei subţiri şi-l laşi să se usuce. Cureţi găina, o speli şi o pui la fiert în apă cu un praf de sare şi cu ceapa întreagă curăţată, lei spuma ori de câte ori se formează.
După o oră de fiert, adaugi morcovul curăţat şi tăiat rondele şi laşi în continuare să fiarbă. După ce a fiert carnea, o scoţi pe o farfurie şi adaugi în oală tăieţeii, loboda spălată şi tăiată fâşii şi celelalte verdeţuri tăiate mărunt.
Potriveşti de sare şi mai dai borşul în câteva clocote, cât să fiarbă tăieţeii. Tragi oala de pe foc şi adaugi carnea porţionată.
Pofta buna!