Bors cu perisoare de peste si smantana
Printeaza
O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras.
Ingrediente :
- cap, şira spinării şi coada peştelui
- făină
- 1 litru borş
- 1 pahar mic cu smântână
- leuştean
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ardei graşi
Mod de preparare:
Cureţi şi 2 morcovi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 ardei graşi. Le tai cuburi (cât poţi de mărunt) şi le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert legumele pui peştele şi laşi să fiarbă şi la 10 minute adaugi borşul.
Pui făină în amestecul pentru perişoare până ce carnea tocată are un aspect legat astfel încât să poţi forma perişoarele. Lei cu linguriţa din amestec, formezi perişoarele între palme şi le pui deoparte.
Dai focul mic, pui perişoarele uşor (una câte una) şi laşi să fiarbă. Ele se vor ridica atunci când sunt fierte. Tragi oala deoparte, o laşi să se răcească şi o dregi cu smântână.
Pofta buna!