Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi muraţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]
Zacusca cu dovlecel
PrinteazaZacusca cu dovlecel din: gogosari, vinete, ceapa, dovlecel, bulion.
Ingrediente:
- 7 kg gogosari
- 2 kg vinete
- 1 kg ceapa
- un dovlecel (cca 1,5-2 kg)
- 400 gr bulion
Mod de preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare.
Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa.
Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare.
Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul.
Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul.
Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa.
In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar.
Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele.
Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacusca de legume cu masline
Zacusca de legume cu masline din: gogosari, ardei, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 3 kg gogoşari 3 kg ardei graşi 2 kg ceapă 400 ml untdelemn 400 g măsline 5 linguri bulion sare şi piper Mod de preparare: Se iau 3 kg gogoşari, 3 kg ardei graşi, 2 kg ceapă, 400 ml […]
Zacuscă de dovlecei pentru iarna
Zacuscă de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, rosii, gogosari, morcovi, zahar, ulei, usturoi, boia. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 ½ kg roșii câte 500 g gogoșari și morcovi 100 g zahăr 200 ml ulei 2 linguri de sare 5 căței de usturoi 2 linguri boia Mod de preparare: Cureți dovleceii de coajă și de […]
Pofta buna!