O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine, unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca.
Ingrediente foaia 1:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
Ingrediente foaia 2:
6 albuşuri
1 cană zahăr
1 cană făină
1 cană nucă tăiată mărunt
1 cană vişine fără sâmburi din compot
Ingrediente cremă :
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
3-4 plicuri zahăr vanilat
250 g margarină sau unt
300 ml compot de vişine
1 plic praf de budincă de căpşuni sau zmeură
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi albuşurile bătute spumă, făina şi cacaua, omogenizezi aluatul. îl torni într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi-l coci la foc potrivit 25 de minute.
Pregăteşti a doua foaie: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi vanilia, făina, nucile şi vişinele scurse, pui compoziţia în aceeaşi în tavă în care ai copt prima foaie. O coci la foc potrivit 30 minute.
Pregăteşti şi crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă.
Le laşi să se răcească, apoi le amesteci cu vanilia şi untul frecat spumă, însiropezi prima foaie cu un sirop fiert dintr-o ceaşcă de apă şi o lingură de zahăr. întinzi crema şi aşezi a doua foaie.
Fierbi budinca în zeama de compot până se îngroaşă, o torni peste prăjitură si o dai la rece.
Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.