Aperitiv de morcovi si costita in spanac

Printeaza

Aperitiv de morcovi si costita in spanac din: spanac, morcovi, ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare.

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • 250 g morcovi
  • 1 ceapă verde
  • 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă  fiartă
  • 1-2 linguri ulei
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 2 lin­guri amidon alimentar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Aperitiv de morcovi si costita in spanac: Speli spanacul, îl opăreşti în apă clocotită cu sare doar 1 minut, apoi îl treci sub un jet de apă rece şi îl laşi pe un prosop curat să se usuce.

Cureţi morcovii, îi speli, îi fierbi şi îi tai rondele subţiri. Tai şi ceapa mărunt şi costiţa bucăţele.

Tapetezi cu frunzele de spanac o tavă de chec, aşezi apoi în stra­turi rondelele e morcovi, ceapa verde şi costiţa bucăţele.

Baţi ouăle cu amidonul, laptele, sare şi piper şi torni amestecul în tavă peste costiţă.

Aşezi tava într-o altă tavă cu apă (bain-marie) şi dai la cuptor pentru 50 de minute. Laşi să se răcească în tavă şi apoi îl tai felii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.