Aperitiv de morcovi si costita in spanac
PrinteazaAperitiv de morcovi si costita in spanac din: spanac, morcovi, ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare.
Ingrediente:
- 500 g spanac
- 250 g morcovi
- 1 ceapă verde
- 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă fiartă
- 1-2 linguri ulei
- 4 ouă
- 50 ml lapte
- 2 linguri amidon alimentar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Aperitiv de morcovi si costita in spanac: Speli spanacul, îl opăreşti în apă clocotită cu sare doar 1 minut, apoi îl treci sub un jet de apă rece şi îl laşi pe un prosop curat să se usuce.
Cureţi morcovii, îi speli, îi fierbi şi îi tai rondele subţiri. Tai şi ceapa mărunt şi costiţa bucăţele.
Tapetezi cu frunzele de spanac o tavă de chec, aşezi apoi în straturi rondelele e morcovi, ceapa verde şi costiţa bucăţele.
Baţi ouăle cu amidonul, laptele, sare şi piper şi torni amestecul în tavă peste costiţă.
Aşezi tava într-o altă tavă cu apă (bain-marie) şi dai la cuptor pentru 50 de minute. Laşi să se răcească în tavă şi apoi îl tai felii.
Pofta buna!