Supa de chimen cu morcov si albitura

Printeaza

 

O reteta de supa cu chimen, morcov, albitura, ardei gras, ceapa, unt, aluat congelat, faina si sare.

Ingrediente: Supa de chimen cu morcov si albitura

  • 3 l apă
  • 1  morcov
  • 1 albitură
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 lingură chimen
  • 1lingură unt sau ulei
  • 250 g aluat congelat
  • 1 lingura faina
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Laşi aluatul de foitaj să se dezgheţe la tem­peratura camerei, îl desfaci din folia de plastic şi, cu ajutorul unor forme mici de fursecuri, tai 10-12 „crutoane”. Le pui în tava neunsă şi le dai la cuptor pentru 10-12 minute, timp în care pregăteşti supa.

Cureţi şi speli zarzavatul, îl tai mărunt şi îl pui la fiert împreună cu chimenul şi apa. încingi untul într-o tigaie, adaugi făina, o căleşti uşor, stingi cu 1 cană din zeama în care fierb zarzavaturile şi o adaugi peste supă.

Intre timp, scoţi de la cuptor „crutoanele”, pe care le aduci la masă separat astfel încât să-şi pună fiecare. Dacă vrei să-ţi iasă supa şi mai gustoasă, o poţi găti cu zeamă de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.