Tocana macelareasca
Printeaza
O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia
de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc pentru gătit
- 50 g untură
- 3 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute)
- piper
- foi de dafin
- sare
- vin
- 80 g slănină
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, o căleşti în untură încinsă până se rumeneşte, o scoţi din tigaie şi o laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai julien, o căleşti în untura de la carne, împreună cu boiaua, slănina tăiată cubuleţe, bulionul, adaugi carnea şi pui totul la fiert.
Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. Peste tocana care fierbe, adaugi piperul, dafinul, vinul şi usturoiul. Potriveşti gustul de sare şi fierbi totul, până se pătrunde carnea. Dacă este nevoie, mai adaugi apă, ca tocana să aibă sos suficient. O aduci la masă alături de cartofi natur sau mămăliguţă.
Pofta buna!