Tocana macelareasca

Printeaza

Tocana macelareasca

 

 

O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia

de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc pentru gătit
  • 50 g untură
  • 3 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute)
  • piper
  • foi de dafin
  • sare
  • vin
  • 80 g slănină

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai bucăţi, o căleşti în untură încinsă până se rumeneşte, o scoţi din tigaie şi o laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai julien, o căleşti în untura de la carne, împreună cu boiaua, slăni­na tăiată cubuleţe, bulionul, adaugi carnea şi pui totul la fiert.

Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. Peste tocana care fierbe, adaugi piperul, dafinul, vinul şi usturoiul. Potriveşti gustul de sare şi fierbi totul, până se pătrunde carnea. Dacă este nevoie, mai adaugi apă, ca tocana să aibă sos suficient. O aduci la masă alături de cartofi natur sau mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.