Chiftele cu piure si sos tomat din: carne tocata, ceapa, cartofi, oua, verdeata, usturoi, sare, piper, ulei, faina, lapte, margarina, suc de rosii, amidon.
Ingrediente chiftele:
1 ½ kg carne tocată amestec
2 cepe
4 cartofi
3 ouă
verdeață
100 g usturoi
sare
piper
ulei pentru prăjit
făină
Ingrediente piure si sos:
5 kg cartofi
200 g unt sau margarină
½ l lapte
4-5 căței de usturoi
100 ml ulei
1 l suc de roșii
piper
sare
2 linguri amidon
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu ceapa tocată mărunt, cartofi fierți, răciți și mărunțiți, usturoiul zdrobit, verdeața tăiată mărunt, ouăle, sare și piper după gust.
Formezi chiftele pe care le treci prin făină și le prăjești în baie de ulei.
Pentru piure, pasezi în blender cartofii curățați și fierți, împreună cu untul, laptele, sare și piper după gust.
Călești usturoiul în ulei, adaugi sucul de roșii, piper și sare după gust, iar după ce sosul mai fierbe puțin, adaugi amidonul și amesteci până se îngroașă sosul.
Chiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 800 g carne de vită tocată 1 legătură pătrunjel 1 ceapă medie 2-3 căţei usturoi 1 ou 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sos: 500 g sos de […]
Chiftele de peste cu piure de spanac din: peste, cartofi, lapte, ansoa, patrunjel, unt, ulei, faina, spanac. Ingrediente: 4 cartofi curăţaţi de coajă 500 g cod, merluciu sau egrefin, fără piele 250 ml lapte o mână de pătrunjel verde tocat 12 fileuri de anşoa, spălate de sare 2 linguri unt făină (cât cuprinde o farfurie), […]
Chiftelute in sos de legume din: carne, ou, pesmet, cartof, usturoi, patrunjel, ulei, morcov, pastarnac, pasta de tomate, ceapa, ardei. Ingrediente: 400 g carne tocată (amestec de vită şi porc) 1 ou 2 linguri pesmet 1 cartof 2 căţei de usturoi sare piper frunze de pătrunjel verde 2-3 linguri ulei Pentru sos: 1 morcov 1 […]
Chiftelute de porc in sos de rosii si ardei din: carne tocată de porc sau amestec, usturoi, oua, patrunjel, chifla veche de-o zi, sare, piper alb măcinat, ceapă, gogoşar sau ardei capia, ulei, rosii, zahăr, rozmarin, boia de ardei iute. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc sau amestec 3 căţei de usturoi 2 ouă 1 legătură frunze de pătrunjei 1 chiflă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.