Zeama sibiana de pastai
PrinteazaZeama sibiana de pastai din: pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana.
Ingrediente:
- 1 borcan de fasole păstăi albă
- 2 linguriţe ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 500 g şiră de porc afumată sau şorici de la slănină afumată (2-3 bucăţi cât palma de mari) 300 g costiţă afumată
- 2 bucăţi ţelină
- tarhon
- cimbru cât prinzi între 2 degete
- 2-3 roşii sau 1 lingură pastă de roşii
- 1 lingură făină
- leuştean
- 2 ouă
- 1/2 cană zeamă de ciorbă
- 2-3 linguri de oţet
- smântână dacă doreşti
Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul, le razi pe răzătoarea mare şi le pui la călit cu o linguriţă de ulei, în oala în care vei face ciorba.
Cureţi şi tai cubuleţe ardeiul gras, ceapa o toci mărunt şi le adaugi la călit peste morcovi.
Peste zarzavatul călit, pui şira afumată, apă cât să acoperi totul şi laşi la fiert. După ce carnea s-a fiert, adaugi păstăile şi le mai laşi să fiarbă împreună încă 10 minute.
Pui într-o tigaie o linguriţă de ulei şi căleşti slănina tăiată feliuţe până devine transparentă, adaugi roşiile sau pasta de roşii şi lingura de făină.
Amesteci totul cu o lingură de lemn şi subţiezi cu 1/2 cană de zeamă de ciorbă. Mai laşi să fiarbă câteva minute până se îngroaşă, apoi o adaugi la ciorbă şi mai fierbi 5 minute.
O laşi să se răcească timp în care, baţi 2 ouă şi le pui în ciorbă, apoi oţetul şi potriveşti de sare.
Zeama sibiana de pastai
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/zama-sibiana-pastai html
Delicioasa ciorba sibiana, pur si simplu delicioasa