Reteta zilei: Ragout de cerb cu smochine

Printeaza

Ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe.

 

Ingrediente:

  • 600 gr pulpă de cerb
  • 200 gr smochine confiate
  • 50 gr slănină afumată
  • 150 gr ceapă
  • 150 gr morcovi
  • 30 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 2 crenguţe de mentă
  • 20 gr sare
  • 2 gr de piper roşu boabe

 

Mod de preparare:

Carnea de cerb se ta­ie în bucăţi, apoi se ţine la marinat circa 60 de minute în puţină apă cu sare, felii de ceapă şi morcovi, boa­be de piper, foi de dafin şi vin.

Carnea se scoate de la marinat, se şterge bine de apă, se taie în bucăţi mai mici, apoi se pune la prăjit într-o tigaie în care s-a topit slănina tăiată în cubuleţe cu puţin ulei.

Ragout_de_cerb_cu_smochine_02

Intr-o altă tigaie se pun la fiert 2-3 smochine tăiate în două, împreună cu legu­mele şi jumătate din canti­tatea de zeamă folosite la marinat, din care s-au în­depărtat foile de dafin.

Ragout_de_cerb_cu_smochine_03

Legumele se pun pes­te carne, se adaugă şi restul de smochine tăiate, frunze de mentă şi ardeiul iute, se condimentează după gust, apoi se fierbe pe foc mic până când carnea este fă­cută.

Ragout_de_cerb_cu_smochine_04

Pentru a deveni mai fragedă, în ultima parte când se fierbe carnea, pesfe aceasta se adaugă din când în când zeama de la marinată şi se prepară cu vasul acoperit.

Ragout de cerb cu smochine

Ragout_de_cerb_cu_smochine

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. N am mancat niciodata carne de cerb, ce gust are?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.