Reteta zilei: Ragout de cerb cu smochine
PrinteazaRagout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe.
Ingrediente:
- 600 gr pulpă de cerb
- 200 gr smochine confiate
- 50 gr slănină afumată
- 150 gr ceapă
- 150 gr morcovi
- 30 ml ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 2 crenguţe de mentă
- 20 gr sare
- 2 gr de piper roşu boabe
Mod de preparare:
Carnea de cerb se taie în bucăţi, apoi se ţine la marinat circa 60 de minute în puţină apă cu sare, felii de ceapă şi morcovi, boabe de piper, foi de dafin şi vin.
Carnea se scoate de la marinat, se şterge bine de apă, se taie în bucăţi mai mici, apoi se pune la prăjit într-o tigaie în care s-a topit slănina tăiată în cubuleţe cu puţin ulei.
Intr-o altă tigaie se pun la fiert 2-3 smochine tăiate în două, împreună cu legumele şi jumătate din cantitatea de zeamă folosite la marinat, din care s-au îndepărtat foile de dafin.
Legumele se pun peste carne, se adaugă şi restul de smochine tăiate, frunze de mentă şi ardeiul iute, se condimentează după gust, apoi se fierbe pe foc mic până când carnea este făcută.
Pentru a deveni mai fragedă, în ultima parte când se fierbe carnea, pesfe aceasta se adaugă din când în când zeama de la marinată şi se prepară cu vasul acoperit.
Ragout de cerb cu smochine
Poftă bună!
N am mancat niciodata carne de cerb, ce gust are?