Sos de ceapa cu gogosari
PrinteazaSos de ceapa cu gogosari dini: ceapa, ardei gras sau gogosari, cimbru, piper, foi de dafin, suc de rosii, sare, zahar.
Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.
Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Ingredinte:
- 3 kg.ceapa
- 2 kg.ardei gras sau gogosari
- 1/2 ulei, cimbru
- piper
- foi de dafin
- sucul de la 6 kg rosii
- 3 linguri sare
- 8 linguri zahar
Mod de preparare
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati.
Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati.
Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca.
Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi.
Se obtin 4-5 borcane de 800 gr. Se serveste ca aperitiv
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos de ceapa cu vin
Sos de ceapa cu vin din: ceapa, faina, ulei, apa, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cepe 1 lingură de făină 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă de apă 1/2 pahar de vin zahăr sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Făina se amestecă cu […]
Pofta buna!