O reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust.
Ingrediente:
plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc
slănină de la ceafă şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc)
ceapă (jumătate din cantitatea slăninei)
maţe creţe (după necesitale)
sare
piper
usturoi
cimbru după gust
Mod de preparare:
Toate cărnurile se taie cubuleţe şi se prăjesc în frisoarea (tigaia) cea mai mare, mai întâi slănina, apoi organele.
Se lasă la răcit apoi se dau de două ori prin maşina de tocat cu sită deasă.
Se amestecă cu ceapa tăiată fin şi călită. Se adaugă mirodeniile.
Maţele se umplu nu prea strâns şi se formează cârnaţi scurţi de 15-20 cm.
Se fierb la cazan în apă fără clocot timp de 40 de minute.
Se consumă fierbinţi, cu adaos de zeamă din cazan frecată cu hrean şi oţet.
Pot fi reîncălziţi şi a doua zi.
Făcuţi în maţe groase, cârnaţii albi sunt prospătura care se mănâncă întâia dată din bunătăţile porcului.
Ei nu se păstrează mult timp, nu doar fiindcă sunt perisabili, ci şi pentru că sunt aşa de gustoşi însoţiţi de hrean ras sau muştar iute şi stinşi cu un vin alb sec de la mama lui.
Carnati cabanos cu cartofi noi din: cartofi, cabanos, bacon, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, cimbru, sare, piper, fulgi de chili. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 carnati cabanos 3 felii de bacon 3 rosii proaspete 3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 3 linguri ulei de masline […]
Carnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 700 g carne de porc 300 g carne de vită 1 lingură cu sare 2 g silitră piper măcinat 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă cu ienibahar Mod de preparare: […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.