Lebar cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran.

Ingrediente:Lebar cu busuioc

  • carne de pe capul porcului
  • inimă
  • ficat
  • rinichi
  • splină
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • busuioc
  • dafin
  • cimbru
  • măghiran

facultativ:

  • 2-3 ouă

 

Mod de preparare:

Organele şi capul porcului (o jumătate) se pun la fiert în apă cu sare, boabe de piper, dafin şi o crenguţă de cimbru. Ele trebuie fierte bine, pentru ca tot sângele să se coaguleze. Se lasă compoziţia la răcit, apoi se amestecă cu sare, piper râşnit, nucşoară şi puţină zeamă de la fiert.

Se frământă îndelung compoziţia. Facultativ, se pot adăuga 2-3 ouă, care au rolul de al lega maiaua. Se umplu maţele de porc foarte îndesat şi se fierb o jumătate de ceas la foc moale. Se scot şi se lasă la presat între două scânduri timp de 24 de ore. Se afumă în 3 reprize, fum rece, fum călduţ, fum cald, timp de trei zile. Ei vor forma o pojghiţă de grăsime care are rol de protecţie.

Lebărul este un cârnat săţios care, afumat, poate fi păstrat peste iarnă şi mâncat trufanda în gerul Bobotezei, alături de cartofi copţi, stropiţi cu rachiu îndulcit, fiert cu scorţişoară, chimen şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.