Oțet de trandafiri

Printeaza

Oțet de trandafiri din: petale proaspete de trandafiri, otet din vin alb.

 

retete

Ingrediente:

  • petale proaspete de trandafiri mirositori, pentru dulceaţă,
  • oţet din vin alb

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se umple o sticlă de 750 ml, cu gât larg, cu petale de trandafiri. Se toarnă oţetul şi se pune capacul.

Se dă la soare, la macerat, pentru 2-3 zile.

Din florile de trandafir se obţine unul dintre cele mai bune remedii împotriva febrei: oţetul de trandafiri. Se masează fruntea, încheieturile mâinilor şi tălpile, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Poţi face şi frecţii, atunci când ai gripă. Datorită aromei, are şi proprietatea de a te scăpa de stările de greaţă. Pentru asta, se înmoaie un tifon în oţet şi se inhalează, timp de câteva minute.

Atunci când te doare capul, bea un pahar cu apă în care ai dizolvat două-trei picături de oţet aromat de trandafiri.

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Oţet de mere cu miere

Otet de usturoi

Otet de usturoi din: usturoi, otet. Ingrediente: 30 g usturoi 1 l otet     Mod de preparare: Maceraţi 30 g de usturoi pisat într-un litru (4 căni) de oţet timp de 15 zile. Se foloseşte sub formă de comprese.

 

1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn. Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece oxidează. Pui merele sparte într-un butoi de 30 l de plastic sau mai bine de lemn. Le stropeşti cu zeama de la 1 lămâie, apoi torni apă peste ele, cât să le acopere (2-3 găleţi de 10 I) şi le laşi la macerat. Amesteci în butoi zilnic sau la două zile. După 3 săptămâni, tragi oţetul din butoi în găleţi, le mai laşi câteva ore în găleţi să se aşeze drojdia la fund, apoi torni oţetul în sticle, strecurat înainte. Pui sticlele în cămară şi foloseşti oţetul pentru salate sau chiar la ciorbe.

Otet de mere

Otet de mere din: mere coricove, zeama de lamaie. Ingrediente: 1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove zeama de la 1 lămâie       Mod de preparare: După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn. Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece […]

 

Otet de vin

Otet de vin

Toamna la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintu­ite (coceni de struguri nepresaţi) şi-l înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă a oţet, (începe-a se descompune). Atunci le punem în sticlă mare (sunt sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun. Sticla nu o umplem deodată cu […]

 

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.