Caldo Verde – Supa portugheza cu varza si cartofi din: cartofi, ulei, usturoi, varza kale, sare, piper, apa, slanina afumata.
Caldo Verde – Supa portugheza cu varza si cartofi este o supă tradițională din Portugalia, care este făcută din varză kale, cartofi, usturoi și slănină.
Iată o rețetă tradițională de Caldo Verde:
Ingrediente:
4 cartofi medii, curățați și tăiați în cuburi mici
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi, zdrobiți
500g varză kale, curățată și tăiată fin
1 linguriță sare
piper proaspăt măcinat, după gust
1 litru de apă
100g slănină afumată, tăiată cuburi mici
Mod de preparare:
Într-un vas mare, încălziți uleiul și adăugați usturoiul zdrobit. Frăgezliți până devine auriu, apoi adăugați cartofii și varza kale.
Amestecați ingredientele și adăugați sare și piper după gust. Adăugați apa și aduceți la fierbere.
Reduceti focul și lăsați să fiarbă până când cartofii sunt moi, adică aproximativ 15-20 de minute. Folosind un blender sau un mixer cu senile, mixați supa până devine o pastă fină.
Într-o tigaie, prăjiți slănina până devine aurie și crocantă. Adăugați slănina prăjită peste supa de varză și amestecați.
Serviți Caldo Verde fierbinte, garnisit cu puțină slănină prăjită și piper proaspăt măcinat.
Această supă poate fi personalizată prin adăugarea de alte legume sau condimente, precum ar fi ardei gras sau țelină. Este important să folosiți varză kale proaspătă și de înaltă calitate pentru a obține un gust autentic de Caldo Verde.
Supa de varza murata cu cartofi din: cartofi mijlocii, varză murată, făină de grâu integrală, boia de ardei, piper alb, foi de dafin, unt prăjit, apă, sare. Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 300 g varză murată tăiată mărunt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă (pentru cafea) de […]
O reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o dai prin […]
O reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa si faina. Poate te itnereseaza si Supa cu carne de vita, varza si sfecla Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr făină Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierberea mocnită, punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi […]
Supa crema de cartofi si telina cu pasta de cajuu din: unt, ceapa, usturoi, praz, telina, cartofi, frunza de dafin, cimbru, condimente, supa de legume, sare de mare, caju, patrunjel. Un bol este suficient pentru pranz sau cina, aceasta supa fiind satioasa si gustoasa. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, […]
Supa crema de sfecla cu varza din: sfecla, ceapa, morcovi, telina, cartofi, varza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 1/2 ţelină ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 varză mică sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă ceapa, pătrunjelul şi un morcov, toacă-le mărunt şi pune-le la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.