Freekeh cu legume

Printeaza

Freekeh cu legume din: freekeh, ridichii, broccoli, ulei de masline, sare, piper, supa de legume, caju, mustar, cidru de mere, miso, hrean, sirop de artar.

Freekeh este un aliment cu cereale făcut din grâu dur verde ( Triticum turgidum var. durum ) care este prăjit și frecat pentru a crea aroma sa.

Este un fel de mâncare antic derivat din bucătăriile levantine și nord-africane , rămânând popular în multe țări din estul Bazinului Mediteranei , de unde a provenit grâul dur.

retete

Ingrediente:

  • 90 gr freekeh
  • 1 legatura ridichii, taiate cuburi
  • 140 gr broccoli, rupt buchetele
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • 80ml supa de legume
  • 2 linguri cajuu
  • 1 lingura mustar dijon
  • 1 lingura cidru de mere
  • 2 lingurite miso
  • 1 lingurita hrean din conserva
  • 1 lingurita sirop de artar

 

Mod de preparare:

Adaugati freekeh intr-o cratita si acoperiti cu apa, aduceti la fierbere si gatiti 40 de minute. Pastrati deoparte.

Intr-o tava adaugati ridichiile si broccoli, adaugati ulei, asezonati si dati la cuptor la 200C pentru 30 de minute.

Amestecati apoi legumele cu freekeh. Pentru sos, combinati supa, cajuu, mustar, otet, miso, hrean si artar si procesati la blender.

Serviti freekeh cu legume si sos. Portia este potrivita pentru 2 persoane.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.