Carne de porc la tigaie (sote) din: carne, grasime, usturoi, ardei iute, sare, piper, condimente. Ingrediente: 500-900 g carne macră 30 g grăsime 2-3 căţei de ustuiroi ardei iute sare piper alte condimente Mod de preparare: Cea mai indicată carne pentru sote este muşchiuil, muşchiuleţul şi pulpa. Se taie carnea în fâşii subţiri, se […]
Borandau
PrinteazaBorandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin.
- 500 g ceapă
- un kg carne din căzături, cu multă grăsime
- 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului)
- un pumn de făină de mălai
- puţin vin alb dulce (cât să dea aromă)
- sare
- piper boabe
- dafin
Mod de preparare:
Ceapa se toacă fin şi se căleşte în untură proaspăt topită. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se rumeneşte uşor.
Se stinge cu paharul de vin şi cu puţină apă din cazanul în care au fiert prospăturile de porc, se adaugă mirodeniile şi se înăbuşă sub capac.
Când carnea e moale se adaugă sângele strecurat, o mână de făină de mălai şi totul se amestecă până compoziţia devine o pastă vârtoasă.
Se pune borândăul în castroane de lut şi se dă la rece.
Deasupra trebuie să se adune sticloasă o pojghiţă de untură semn că borândăul e ca la mama lui.
Lângă el, neapărat, trebuie murătură de la butoi şi băutură zdravănă, ca să meargă uns, şi mămăligă fierbinte, tăiată cu aţa.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Carne de porc la tigaie (sote)
Sangerete cu carne
Sangerete cu carne din: carne de porc, slanina, sange, ceapa, grasime, condimente. Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 kg slănină 1l sânge colectat în urma înjunghierii porcului 200-300 g ceapă 100 g grăsime condimente după preferinţă şi imaginaţie Mod de preparare: Se pun la fiert carnea şi slănina, aceasta din urmă scoţân- […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- borândău
- https://www restaurantedelux ro/borandau html
Nu am mai auzit de o astfel de mancare
Se pune și făina albă ,enibahar,maghiran.
La borindau se pune și făina de griu,enibahar,maghiran.