Pate de vinete cu ciuperci

Printeaza

Pate de vinete cu ciuperci din: vinete coapte, ciuperci, ceapa, rosii deshidratate, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper, pantrunjel verde.

retete

Ingrediente:

  • 250 g vinete coapte
  • 100 g ciuperci din conservă
  • 100 g ceapă
  • 4-5 roșii deshidratate, în ulei
  • 100 g măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Toci ceapa fin și o pui la călit în uleiul incins. Când s-a înmuiat, adaugi ciupercile și mai lași pe foc 2-3 minute.

Pui compoziția într-un bol împreună cu roșiile deshidratate și o mixezi puțin.

Toci mărunt vinetele și măslinele și amesteci cele 2 compoziții. Adaugi sare și piper, pui usturoiul și pătrunjelul tocate fin.

Amesteci compoziția și o servești pe pâine prăjită. Dacă dorești, poți adăuga în pate încă 1-2 linguri de ulei de măsline.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Vinete cu cascaval afumat

Vinete umplute cu ciuperci si ceapa

Vinete umplute cu ciuperci si ceapa din: vinete, ceapa, unt, ciuperci, patrunjel, usturoi, faina, cascaval, oua, sos de rosii, smantana, pesmet. Ingrediente: 5 vinete tinere o ceapă o lingură unt 20 ciuperci pătrunjel verde 4 căţei usturoi o lingură faină 2 linguri caşcaval ras 2 ouă un pahar sos roşii 2 lingutri smântână pesmet   […]

 

Vinete cu ciuperci si sos de rosii

Vinete cu ciuperci si sos de rosii

Vinete cu ciuperci si sos de rosii din: vinete, ciuperci, rosii, suc de rosii, zahar, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 500 g ciuperci 5-6 roşii 250 ml suc de roşii 2 linguri rase cu zahăr ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai vinetele în rondele de grosimea […]

 

Pateuri cu roşii şi vinete

Pateuri cu roşii şi vinete

O reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură: 300 g vinete 250 g roşii 120 […]

Pate vegetal de naut cu chimen

Pate din năut şi vinete

O reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 200 g boabe uscate de năut 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.