Suc de mandarine cu menta si lime

Printeaza

Suc de mandarine cu menta si lime din: mandarine, lemongrass, ardei iute, frunze de menta, lime.

Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza.

Are un gust usor citric si poate fi folosit atat in prepararea supei, cat si in prepararea curry-urilor, stir-fry-urilor si a altor feluri de mancare.

Menta conține uleiuri esențiale care conțin mentol, mentona, cineol și alte substanțe active.

Aceste uleiuri esențiale au efecte analgezice, antispasmodice, antiinflamatorii și decongestionante, ceea ce face menta utilă în tratarea unor afecțiuni comune precum durerile de cap, indigestia, greața și congestionarea sinusurilor.

Menta poate fi consumată în mai multe forme, fie sub formă de frunze proaspete sau uscate, fie sub formă de ulei esențial sau infuzie. Frunzele de mentă pot fi adăugate la ceaiuri, smoothie-uri, salate sau alte preparate culinare pentru a le conferi un gust răcoritor și o aromă plăcută.

retete

 

Ingrediente:

  • 4 mandarine
  • 1 fir lemongrass, maruntit
  • 1/2 ardei iute fara seminte
  • 5 frunze de menta
  • 1/2 lime

 

Mod de preparare:

Adaugati toate ingredientele in storcatorul de fructe, sucul obtinut il serviti in pahare.

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Limonada cu fructul pasiunii si menta

Limonada cu fructul pasiunii si menta din: menta, zahar brun, apa minerala, limeta, fructul pasiunii, gheata. Ingrediente:  1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 limeta 2 fructul pasiunii ½ ceasca de gheață   Mod de preparare: Adaugati zahărul și sucul de limeta într-un borcan. Scoateți semințele din fructul pasiunii, adaugati […]

 

 

 

Ceai de lemongrass

Ceai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Ingrediente: 2 tulpini de lemongrass, partea alb galbuie 4 linguri de miere 400 ml apa     Mod de preparare: Curăţăm tulpinile de lemongrass şi le tăiem rondele. Punem apa la fiert. Când clocoteşte, adăugăm rondelele de lemongrass şi fierbem 3-4 minute. Strecurăm şi adăugăm mierea. Amestecăm bine […]

 

retete

Suc de mango, portocale si papaya

Suc de mango, portocale si papaya din: mango, portocala, papaya, ananas, apa minerala. Cu un aport foarte bun de vitamine si enzime digestive este perfect pentru o viata sanatoasa. Ingrediente: 2 mango, taiat cuburi 1 portocala 1 papaya, fara seminte 1 ceasca ananas, cuburi 100-20 0ml apa minerala     Mod de preparare: Adaugati in […]

 

Cabbage and fennel juice

Suc de verdeturi de baza

Suc de verdeturi de baza din: castraveti, telina, lastari de floarea-sorelui sau alte verdeturi. Ingrediente: o ceaşcă şi jumătate de castraveţi tăiaţi în bucăţi patru tulpini de ţelină două ceşti de lăstari verzi de floarea-soarelui sau alte verdeţuri cu frunze   Mod de preparare: Tocaţi vegetalele astfel încât să încapă jn storcătorul de fructe. Soarceţi […]

 

 

Suc de fructe de padure si citrice

Suc de fructe de padure si citrice

Suc de fructe de padure si citrice din: suc de portocale, fragi, afine. Ingrediente: două ceşti de suc proaspăt de portocale o ceaşcă de fragi o ceaşcă de afine       Mod de preparare: Turnaţi sucul, fragii şi afinele într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.     Pofta buna!

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.