Supa chinezeasca iute acrisoara

Printeaza

Supa chinezeasca iute acrisoara din: carne de porc, orez, supa de pasare, ciuperci, muguri de bambus, radacina de ghimbir, amidon, ou, otet, ceapa verde, sare, piper, boia, ulei de susan.

 

Ingrediente:

  • 250 g carne de porc
  • 75 g orez
  • 1 1/2 l supă de pasăre
  • 4 ciuperci
  • 2 linguri muguri de bambus din conservă
  • 3-4 cm rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură amidon
  • 1 ou
  • 1 lingură oțet
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei de susan

 

Mod de preparare:

Tai carnea cubulețe și le fierbi în apă ușor sărată, circa 30 de minute, până se înmoaie.

Într-un alt vas, fierbi orezul în 200 ml supă ușor sărată, astfel încât să nu înflorească, ci să rămână cu bobul întreg.

În vasul în care ai fiert carnea, torni restul de supă și adaugi ciupercile tăiate felii și mugurii de bambus.

Când au fiert ciupercile, pui orezul, ghimbirul tăiat în bastonașe fine, amidonul amestecat cu 100-150 ml apă rece și puțină sare și amesteci.

Când supa s-a îngroșat, condimentezi cu sare, piper și boia. Iei vasul de pe foc, pui oul bătut cu puțină zeamă și torni uleiul de susan.

Acrești cu oțetul și presari rondele fine de ceapă verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supa iute-acrisoara de pui

Supa iute-acrisoara de pui din: ciuperci, pui, rofu, ardei, lamaie, morcov, telina, sos de soia. Ingrediente: 55 g ciuperci uscate 1 piept de pui 165 g tofu scurs 680 ml supă de găina 2 ardei iuţi, fără seminţe, tocaţi 3 tulpini de iarbă de lămâie, strivite, fără frunze 1 morcov, curăţat şi tăiat fâşii subţiri […]

 

Supă iute-acrişoară

Supa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară conţine […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.