Vinete pane in sos de dovlecei din: vinete, dovlecei, usturoi, iaurt, oua, faina, pesmet, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 2 catei de usturoi 500 g iaurt gras 3 oua 100 g faina 150 g pesmet 250 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Taiati vinetele pe […]
Vinete pane cu șuncă și cașcaval
PrinteazaVinete pane cu șuncă și cașcaval din: vinete, cascaval, parmezan, faina, fulgi de porumb, sare, piper, oregano, mustar, oua, ulei.
Ingrediente:
- 800 g vinete
- 150 g cașcaval
- 50 g parmezan sau cașcaval ras
- 150 g șuncă presată
- făină
- pesmet sau fulgi de porumb zdrobiți
- sare
- piper măcinat
- oregano sau cimbru
- 1 lingură muștar
- 3 ouă
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Decojești vinetele și le tai felii subțiri, pe care le presari cu sare și le lași în repaus cel puțin 10 minute.
Le opărești și le scurgi bine, prin presare ușoară, apoi le tai felii. Tai cașcavalul în felii de mărimea celor de vinete.
Pe fiecare felie de vânătă așezi câte o felie de cașcaval și una de șuncă.
Treci pachetele prin făină, apoi prin ouăle bătute cu sare, muștar, piper și oregano și, la final, prin pesmet sau fulgi de porumb zdrobiți.
prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe șervete absorbante.
servești calde, alături de un pahar de bere sau de vin alb și o salată de sezon.
Pentru un aspect apetisant, le poți aduce la masă pe foi de salată.
Pofta buna!
Vinete pane cu mujdei din: vinete, ulei, faina, oua, sare, mujdei de usturoi. Ingrediente: 5-6 vinete 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 -2 ouă sare mujdei de usturoi Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Unii le curăţă şi de coajă. Noi suntem de părere că sunt […]
Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan
Vinete pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan. Ingrediente: 2-3 vinete 2 cani de faina 4 oua, batute cu 1-2 linguri de apa 3 cupe pesmet ulei de masline sos de rosii mozzarella feliata 16 frunze de busuioc […]
Pofta buna!