Lime pleurotus
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper.
- 600 gr ciuperci pleurotus
- 50 gr ardei colorat
- 1 legătură de ceapă verde
- 50 ml ulei
- 4 căţei de usturoi
- 1 lămâie verde
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ciupercile pleurotus se curăţă, se spală, se scurg de apă, apoi se taie pe lung în fâşii mai mici. Ardeiul se taie cubuleţe, iar frunzele de ceapă verde, în inele.
Intr-o tigaie se pune la încins uleiul, se adaugă usturoiul feliat subţire şi se căleşte până ce acesta începe să se îngălbenească.
Peste usturoi se pun ciupercile, iar când sunt pe jumătate făcute, se adaugă şi cubuleţele de ardei, continuând călirea până ce totul este gata.
Se adaugă apoi ceapa verde tăiată inele, se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte totul cu zeamă de lămâie verde până la obţinerea gustului dorit.
Pentru ciupercile pleurotus mai mici nu este necesar să se îndepărteze cocile, dar în ca%ul celor mari, acestea sunt mai tari ţi mai aţoase ţi trebuie îndepărtate.
Lime pleurotus
Poftă bună!