Supa de rosii cu fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb sec, rosii, supa, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste 1 kg scoici 8 creveti, decorticati 1/2 kg scoici fara cochilie ½ ceapa, felii subtiri 1 bulb de fenicul, felii subtiri 2 […]
Supă de pește și fructe de mare
PrinteazaSupă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 peşte alb mediu tăiat în patru
- 8 langustine sau raci
- inele de calamar
- 5 midii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 4 roşii
- 4 ardei capia
- 500 ml ulei de măsline
- 50 g pătrunjel
- 1 linguriţă şofrănel
- 1 păhărel alcool
- 1 lingură rom
- 5 migdale prăjite şi decojite
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se prăjeşte calamarul într-o tigaie şi se lasă să se răcească. Într-o altă tigaie se călesc la foc moale ceapa tăiată, roşiile şi ardeii capia; se face focul iute și se adaugă alcoolul.
După câteva minute se ia tigaia de pe foc.
Se rumenesc peştele, racii şi midiile la prăjit într-o a treia tigaie şi se asezonează cu boia de ardei şi sare.
Se adaugă peste calamar, urmate de midii şi putin suc de roşii, pentru mai multă savoare.
Se lasă pe foc 15 minute. Se pisează în mojar şofrănelul cu migdale şi pătrunjel.
Se pun peştele şi fructele de mare într-o oală medie, se toarnă apă şi se presară condimentele. Se lasă să fiarbă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fructe de mare in sos de rosii
Fructe de mare in sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie, sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar. Ingrediente: 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte) sare, piper […]
Supa cu peste si fructe de mare
Supa cu peste si fructe de mare din: midii, creveti, caracatita, peste, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi. Ingrediente: 400 g midii 150 g creveţi 150 g caracatiţă 2 fileuri de peşte alb 2 linguri ulei o ceapă 65 ml vin alb 200 g roşii în conservă un căţel usturoi Mod de preparare: Se spală […]
Pofta buna!