Supa franciscana cu verdeturi si smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba.
- câte o legâtură de măcriş
- busuioc
- usturoi
- cinci frunze de tarhon
- zece bucăţi de jaleş
- 1 linguriţă de cimbru
- 10 gr de pătrunjel
- 3 linguri de cremă fraiche
- 1/8 l smântână bătută
- 70 gr unt
- sare
- piper alb
- nucşor tămâios
- 1 ceapă mică o ceapă verde
- 3/4 l zeamă de legume sau ciorbă
Mod de preparare:
Ceapa veche şi nouă le tăiem cubu- leţe mărunte, tăiem toate verdeţurile şi le amestecăm. Vasul ZEPTER îl încălzim la temperatură medie şi topim untul. Fierbem puţin înăbuşit ceapa, aăăugăm verdeţurile şi le mai fierbem puţin înăbuşit. Adăugăm creme fraiche, fierbem puţin, adăugăm zeama de legume. Restul untului îl amestecăm cu o linguriţă de făină şi o amestecăm în ciorbă, astfel că ciorba se îngroaşă. La sfârşit, mai aăăugăn 2 linguri de smântână acră, iar cu restul garnisim înainte de servire,