Coaste de porc caramelizate

Printeaza

O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare.

Ingrediente:Coaste de porc caramelizate

  • 700 g coaste de porc
  • o linguriţă de untdelemn
  • 12 linguriţe de zahăr (brun)
  • două linguriţe de amestec de condimente (piper, ienibahar, cimbru)
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • o lingură de miere
  • sare

pentru sos:

  • 250 ml vin roşu sec
  • o lin­guriţă de oţet
  • o lingură de miere
  • sare

 

Mod de preparare:

Se macină toate condimentele, apoi se amestecă cu boia de ardei, zahăr şi sare.

Coastele de porc, curăţate, spălate şi zvântate, se ung cu untdelemn şi cu amestecul de condimente obţinut.

Se iau două foi de aluminiu şi se înfăşoară coastele în ele (cu partea cu mai multă carne deasupra).

Să nu fie foarte lipită folia de carne, pentru că trebuie să rămână loc să turnăm şi sosul.

Se dă pachetul la frigider, cât timp se prepară sosul.

Se amestecă într-un vas vinul, oţetul, mierea şi un praf de sare şi se pune la fiert câteva minute.

Se scot coastele de la frigider, se des­face pachetul la un capăt şi se toarnă sosul.

Se strânge folia la loc şi se pune într-un vas termorezistent care se dă lâ cuptor, la foc mic, două ore şi jumătate.

După acest timp, se scoate din folie, iarsosul se pune într-o crăticioară care se aşază pe foc potrivit, lăsând să fiarbă până se îngroaşă.

Cu acest sos gros se ung din nou coastele de porc, care se pun pe grătar sau în tavă pentru 5-10 minute, ca să prindă o crustă caramelizată.

Se servesc cu garnitură de legume sotate, cu restul de sos şi cu vin roşu.

 

Poftă bună!


Poate iti place si:

Coaste de porc cu sos

Coaste de porc cu sos

Coaste de porc cu sos din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup, otet, boia, oregano, chimen, sare, mustar. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc (bine împănate cu carne) Pentru sos: 1 lingură ulei 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană ceapă tocată 3/4 cană ketchup 1/3 cană apă 2 linguri oţet de mere […]

Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere din: coaste de porc, bere, ceapa, ardei, masline, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 500 ml bere brună 2 cepe 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 100 g măsline 3 căţei de usturoi salată verde zeamă de lămâie ulei sare   Mod […]

Coaste de porc prajite

Coaste de porc prajite

Coaste de porc prajite din: coaste de purcel, ghimbir, ardei iute, sos de soia, zahar, anason, scortisoara, sare, ulei, ulei de susan, usturoi, ceapa verde, coriandru, zahar. Ingrediente: 1 kg coaste de purcel 30 g ghimblr proaspăt 1 ardei iute uscat 40 ml sos de soia dark 1 lingură de zahăr 3 bucăţi de anason […]

Coaste de porc cu sos

Coaste de porc cu sos Barbeque

Coaste de porc cu sos Barbeque din: coaste de porc, cola, chimion, coriandru, zahar run, sare, ceapa, usturoi, unt, burbon, ketchup, pasta de tomate, otet, sos Worcestershire, ardei iute. Ingrediente: 2 kg coaste de porc 200 ml cola 1 linguriţă de seminţe de chimion 1 linguriţă de boabe de coriandru 1 linguriţă de frunze de […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • coaste de porc caramelizate
  • coaste de porc la cuptor cu miere
  • coaste caramelizate
  • coaste de porc cu miere
  • coaste la cuptor cu miere
  • costite de porc caramelizate
  • coaste de porc la cuptor caramelizate
  • coaste porc caramelizate
  • coaste de porc caramelizate la cuptor
  • costite caramelizate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.