Tocana de curechi
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si smantana.
- 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare persoană
- 300 g varză murată tocată
- untură
- o ceapă
- boia
- piper
- dafin
- un pahar cu vin
- pastă de tomate
- smântână
Mod de preparare:
Se căleşte într-o cratiţă de tuci, în untură, ceapa tocată şi se colorează cu boia. Se adaugă carnea şi varza şi se căleşte în continuare, având grijă să nu se ardă. Adăugăm pasta de tomate, vinul şi condimentele. Dăm cratiţa la cuptor până se rumeneşte tocana deasupra. Se serveşte cu smântână şi ardei iute, alături de mămăligă vârtoasă sau de pâine proaspătă.
Poftă bună!