Se taie cubulețe de 3-4 cm 800 g carne de pui fără os. Se sărează și se piperează; se așază într-un bol și se stropește cu 2 linguri ulei. Se toacă 2 cepe medii și 2-3 căței usturoi. Se încinge o tigaie antiaderentă încăpătoare și se prăjesc bucățelele de pui (condimentate și unse cu ulei). […]
Reteta zilei: Ostropel
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata.
Ingrediente:
- un piept de pui
- o ceapa
- bulion sau pasta de rosii
- ulei pentru prajit
- verdeata
Mod de preparare:
Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin ulei.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, se pune ceapa taiata solzisori si se calesc impreuna 5-6 minute, amestecand mereu.
Se pun 2 linguri de bulion (sau pasta de rosii), o cana de apa si se lasa la fiert 10- 15 minute.
Se presara verdeata tocata si putin usturoi pisat, sare si piper dupa gust.
Ostropelul poate fi servit cu putin piure de cartofi.
Ostropel
Pofta buna!
Ostropel de pasare cu patrunjel
Ostropel de pasare cu patrunjel din: gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 găină mare 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije de pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit […]
Pofta buna!