Ficat de miel cu ceapa caramelizata si bacon

Printeaza

Ficat de miel cu ceapa caramelizata si bacon din: ficat de miel, bacon, lapte, faina, apa, ulei de masline, ceapa, zahar.

timp de preparare 5-10 minute, timp de gatire 30-40 minute, 2 portii

retete

Ingrediente:

  • 4 felii ficat de miel
  • 4 felii bacon
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura faina asezonata cu sare, piper si pudra de mustar
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura ulei de masline si 1 lingura unt
  • 2 cepe, tocate
  • cimbru proaspat sau uscat, dupa gust
  • 1 praf zahar

 

Mod de preparare:

Incalziti o tigaie, adaugati ulei si unt si gatiti ceapa 5-8 minute.

Presarati cimbru, sare, piper si zahar si gatiti 30 de minute pana se caramelizeaza.

Intre timp, dati ficatul prin lapte 5 minute, scurgeti si uscati pe prosop de hartie.

Dati prin faina. Intr-o alta tigaie gatiti bacon, scoateti si pastrati cald. In aceeasi tigaie, gatiti ficatul 3-5 minute pe fiecare parte.

Scoateti ficatul si pastrati cald cu bacon, iar in tigaie adaugati apa si lasati si fiarba un pic, sucul obtinut adaugati peste ceapa.

Serviti ficatul cu ceapa caramelizata si bacon impreuna cu sos.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Ficat de porc cu nucsoara

Ficat de porc cu ceapa

Ficat de porc cu ceapa din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. Când a devenit aurie, […]

 

Ficăţei de pui la capac

Ficatei de pui cu ceapa si usturoi 

Ficatei de pui cu ceapa si usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g ficăţei 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare si piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la foc […]

 

 

Pulpa de miel umpluta cu ficat

Pulpa de miel umpluta cu ficat

O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături […]

Drob de miel 3

Drob de miel cu ficat de pasare

  O reteta de drob de miel cu rinichi de miel, ficatei de pasare, ceapa verde, oua, smantana si sare. Ingrediente: organe de miel (rinichi, plămâni etc.) 10-15 ficăţei de pasăre 2-3 legături de ceapă verde 3 ouă 2 linguri smântână sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli măruntaiele le cureţi şi le pui […]

 

Tarta cu ficat de miel si verdeata

Tarta cu ficat de miel si verdeata din: aluat de tarta, ficat de miel, unt, merisoare, vin rosu, smantana, patrunjel, usturoi verde, ceapa verde, salata de spanac. Ingrediente:  1 aluat de tarta 750g ficat de miel, bine curatat si taiat bucati mari 60g de unt 100g de merisoare 70ml vin rosu, dulce 200ml smantana pentru […]

 

Quiche cu branza brie si bacon

Quiche cu ficat de miel si seminte de pin

O reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua, margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.