Supă Cremă de Zbârciogi din: zbârciogi , ceapa, usturoi, cartof, supa, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Această rețetă de supă cremă de zbârciogi reprezintă esența rafinamentului culinar, oferind o combinație perfectă între textura cremoasă și gustul distinctiv al zbârciogilor. O adevărată bucurie pentru papilele gustative, această supă cremă este ideală pentru ocazii speciale sau pentru […]
Prajiturele de Craciun
PrinteazaPrajiturele de Craciun
Ingrediente:
- 350 g faină
- 75 g miere
- 175 g zahăr
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1/2linguriţă sare
- 100 g gem
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Prajiturele de Craciun: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul cu mierea şi zahărul până se topeşte zahărul şi torni acest amestec peste faină. Pui oul, scorţişoara şi zeama de lămâie şi frămânţi aluatul. Il intinzi într-o foaie de maximum 3 cm grosime.
Decupezi forme şi, la jumătate dintre fursecurile tăiate le mai decupezi încă o dată mijlocul. aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie şi le dai la copt.
Le scoţi, le laşi să se răcească şi peste cele nedecupate întinzi un strat fin de gem şi le acoperi cu cele decupate la mijloc. presari din abundenţă cu zahăr pudră.
Pofta buna!