Prajiturele de Craciun

Printeaza

Prajiturele de Craciun

Ingrediente:

  • 350 g faină
  • 75 g miere
  • 175 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă scorţi­şoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2linguriţă sare
  • 100 g gem
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Prajiturele de Craciun: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul cu mierea şi zahărul până se topeşte zahărul şi torni acest amestec peste faină. Pui oul, scorţişoara şi zeama de lămâie şi frămânţi aluatul. Il intinzi într-o foaie de maximum 3 cm grosime.

Decupezi forme şi, la jumătate dintre fursecuri­le tăiate le mai decupezi încă o dată mijlocul. aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie şi le dai la copt.

Le scoţi, le laşi să se răcească şi peste cele nedecupa­te întinzi un strat fin de gem şi le acoperi cu cele de­cupate la mijloc. presari din abundenţă cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Supă Cremă de Zbârciogi

Supă Cremă de Zbârciogi din: zbârciogi , ceapa, usturoi, cartof, supa, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Această rețetă de supă cremă de zbârciogi reprezintă esența rafinamentului culinar, oferind o combinație perfectă între textura cremoasă și gustul distinctiv al zbârciogilor. O adevărată bucurie pentru papilele gustative, această supă cremă este ideală pentru ocazii speciale sau pentru […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.