Pasca umpluta cu fructe din: cozonac, oua, zahar pudra, coji de portocale, smochine, crmale, stafide, nuca, visine din dulceata. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac obişnuit Pentru bază şi umplutură: 10-12 albuşuri de la aluatul de cozonac 100g zahăr pudră câteva coji de portocale zaharisite sau din dulceaţă 5-6 smochine 10 curmale 1 mână stafide o […]
Pască umplută cu brânză și smântână
PrinteazaPască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon.
pentru aluat:
- 350 g făină
- 1 linguriță de sare
- 150 ml lapte
- 100 g zahăr
- 20 g drojdie
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură esență de rom
- 100 g unt
pentru umplutură:
- 600 g brânză dulce
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 200 g smântână
- 200 g zahăr
- 6 gălbenușuri
- 4 linguri griș
- 8 albușuri
- 100 g ananas sau ghimbir confiat
- 3 linguri făină sau amidon
Mod de preparare:
Faci maiaua din drojdie, puțin lapte călduț și 2 linguri făină. Amesteci făina cu drojdia, gălbenușurile, restul de lapte călduț în care ai topit zahărul, esența și gălbenușurile.
Frămânți aluatul 1/4 oră încorporând treptat untul moale. Lași aluatul să crească la cald, circa 1 oră.
Bați albușurile spumă tare cu zahărul, apoi adaugi treptat făina și amesteci ușor.
Mixezi brânza cu 5 gălbenușuri, grișul, smântâna și coaja rasă de lămâie, apoi încorporezi compoziția cu albușuri și omogenizezi ușor, de jos în sus.
Tapetezi cu aluat o formă rotundă, de 24 cm, unsă cu unt. Torni umplutura și presari uniform cubulețe de fructe confiate.
Din aluatul rămas, modelezi împletituri pe care le pui pe margine. Coci pasca 50 de minute, la foc mediu.
Fierbinte, o ungi cu gălbenușul rămas.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasca umpluta cu nuci si ciocolata
Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g […]
Pofta buna!