Rulada de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri […]
Cremă de zahăr ars cu dovleac
PrinteazaCremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt.
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 500 g dovleac
- 6 ouă
- 600 ml lapte dulce pasteurizat
- 2 linguri rom
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 cub unt
Mod de preparare:
Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, amestecând din punctul în care apare brun pentru prima dată.
După ce s-a caramelizat tot zahărul, cu mișcări rapide, răsucești vasul astfel încât să tapetezi pereții și baza cu un strat uniform de caramel.
Lași caramelul să se răcească.
Dai dovleacul pe răzătoarea mare și îl călești în unt. Mixezi fin piureul de dovleac. Mixezi ouăle cu zahărul rămas și laptele, până se dizolvă zahărul.
Adaugi aromele și pasta de dovleac și mixezi din nou.
Torni amestecul în cratița tapetată și așezi cratița în cuptorul încins, într-o cratiță mai mare, pe baie de abur.
Coci 40-50 de minute, la foc mediu. Porționezi desertul după ce s-a răcit complet și l-ai păstrat puțin în frigider.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de dovleac cu branza dulce
Reteta zilei: Crema de zahar ars cu aroma de portocala
Crema de zahar ars cu aroma de portocala din: oua, mascarpone, lapte, portocala, zahar. Ingrediente: 3 oua 1 cana mascarpone 2 cani lapte 1 portocala 3-4 linguri de zahar Mod de preparare: Radeti coaja de portocala peste oua si bateti. Într-o cratiță, combinați laptele și brânza împreună și aduceți usor la fierbere, gatiti 30 […]
Pofta buna!