Sepie la gratar cu legume

Printeaza

Sepie la gratar cu legume din: sepie, ardei, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper negru.

Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de digerat, fiind potrivită inclusiv pentru copii și persoanele în vârstă.

De asemenea, carnea de sepie este o sursă bună de fier, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru persoanele cu anemie sau pentru femeile însărcinate.

Ingrediente:

  • 500 g sepie curățata și tăiata felii subțiri
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Sare și piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Curățati sepiile și tăiați-le în fâșii subțiri. Tocați ardeii, dovlecelul, ceapa și usturoiul în bucăți mici.

Încălziți grătarul și ungeți-l cu ulei de măsline.

Aranjați legumele pe grătar și lăsați-le să se prăjească timp de 5-7 minute până devin moi și ușor rumenite.

Adăugați sepia pe grătar și gătiți-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și fragede.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper negru.

Servește sepii și legumele imediat, stropiți cu dressingul pregătit.

Informații nutriționale Sepie la gratar cu legume:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 12 g
  • Proteine: 24 g
  • Grăsimi: 11 g

Rețeta servește 2 porții. Dacă doriți să scădeți numărul de calorii, puteți reduce cantitatea de ulei de măsline sau să înlocuiți unele dintre legume cu opțiuni cu mai puține calorii, cum ar fi ciupercile sau spanacul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sepie prajita cu menta si vin alb

Sepie prajita cu menta si vin alb din: ulei pentru prăjit, ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate, unt sau margarină, vin alb sec, zeama de lamaie, ou, menta (izmuşoară), sare, piper negru, piper de Cayenne, zahăr. Ingrediente: ulei pentru prăjit 400 g ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate 125 g unt sau margarină 75 ml […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.